Sos chrzanowy na zimno – Idealny do schabu, kurczaka w panierce oraz jako dip
Sos chrzanowy to doskonałe uzupełnienie schabu na wielkanocny stół, jego pikantna nuta doskonale podkreśli delikatność mięsa. Kremowa konsystencja sosu wspaniale kontrastuje z soczystością schabu, tworząc niezapomniany smakowy duet.
Średnia ocen: 5(3)
5min
Czas przygotowania
1 porcja
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
2 łyżki majonezu
3 łyżki chrzanu
4 łyżki jogurtu
1 łyżka musztardy francuskiej
2 łyżki soku z cytryny
Garść szczypiorku
Starta skórka z połówki cytryny
Sól i pieprz wedle smaku
Sposób przygotowania
1
W miseczke umieść 2 łyżki majonezu, 3 łyki chrzanu, 4 łyżki jogurtu, 1 łyżkę musztardy oraz garść szczypioru.
2
Posól i popieprz według smaku.
3
Dodaj do sosu starą skórkę z cytryny i 2 łyżki soku z cytryny.
4
Wymieszaj wszystkie składniki.
5
Odstaw na 20 minut do lodówki.
6
Smacznego!
3 komentarze
maciek31 sierpnia 2023 (09:36)
wypasiony smak
Mario2 września 2023 (11:16)
Błyskawicznie się go robi i smakuje ekstra dobrze
Qba15 września 2023 (20:52)
Dodałem do kurczaka z rożna i petarda smakowało dobrze
3 komentarze
wypasiony smak
Błyskawicznie się go robi i smakuje ekstra dobrze
Dodałem do kurczaka z rożna i petarda smakowało dobrze