Śniadaniowa pizza z jajkiem i warzywami Śniadaniowa pizza z jajkiem i warzywami

Śniadaniowa pizza z jajkiem i warzywami

Pizza na śniadanie? Czemu nie! Bardzo szybko i zdrowo jesteś w stanie przygotować efektowne śniadanie w śródziemnomorskim stylu!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 chlebki naan lub pity
  • 2 jajka (małe)
  • 0,5 awokado
  • 0,5 zielonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • garść szpinaku
  • odrobina parmezanu
  • oliwa z oliwek
  • garść świeżej bazylii
  • 2 szczypty suszonego oregano
  • sól morska
  • różowy pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C.
  • 2
    Chlebki wyłóż na blasze, skrop je oliwą i obsyp suszonym oregano.
  • 3
    Następnie wyłóż na chlebki szpinak, posiekaną w piórka cebulę, pokrojoną w plastry paprykę i awokado.
  • 4
    Na końcu na wierzch każdego chlebka z warzywami rozbij delikatnie jajko i wstaw szybko do rozgrzanego piekarnika na około 20 min, aż jajka się zetną.
  • 5
    Upieczone chlebki udekoruj posiekaną bazylią i posyp startym parmezanem oraz dopraw solą oraz różowym pieprzem.
  • 6
    Pitę spożywaj na gorącą, tak aby jajko nie ostygło.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pizza AwokadoFitHashimotoJajkaŚniadanieŚniadanie z awokadoSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis