Czas pieczenia podany w przepisie jest orientacyjny. Może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika. Dlatego najlepiej obserwować ciasto podczas wypieku i dostosować czas pieczenia pod swoje preferencje odnośnie stopnia wypieku focacci.
Ciasto
Dodatkowo
Należy pamiętać, że reakcje alergiczne są indywidualne i zależą od konkretnych alergenów, na które organizm danej osoby jest uczulony. Dlatego ważne jest dokładne czytanie etykiet produktów spożywczych i unikanie składników, na które ma się alergię. Osoby z alergią lub nietolerancją powinny być szczególnie ostrożne przy wyborze i spożyciu potraw zawierających te składniki.
13 komentarzy
szukałam przepisu na cienką focaccie i dopiero ta mi najbardziej pasuje. udala sie za pierwszym razem i juz innej nie bede szukala bo smakuje wysmienicie
Wyszła smacznie!
nie przepadam za rozmarynem dlatego zmienilam na zioła prowansalskie i jest to mój smak szukałam przepisu na foccacie dlugo, zrobilam kilka przepisów i ten wyszedł mi od razu także polecam
dla mnie bomba!
super przepis
Niebo w gębie
Ile kalorii ma ten przepis na foccacie?
Super dobry przepis, a na dodatek łatwy 😀
Rozmaryn w tym przepisie robi ogromna robotę.
a drożdże? dodaje się?
Średnio. Czas pieczenia na pewno za krótki. Do ciasta dodałbym soli. Trochę smakuje jak maca.
Świetna, ja posypuję tymiankiem a do ciasta dodaję teź trochę soli. Na stałe zagościła w naszym jadłospisie.
Przepis świetny i banalnie prosty. Foccacia rewelacyjna. Polecam 🙂