Ryż curry z warzywami Ryż curry z warzywami

Ryż curry z warzywami

Sycący ryż z warzywami to propozycja kolorowego, wegetariańskiego obiadu w stylu orientalnym.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2-3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 g ryżu
  • 1 zielona papryka
  • 3 niewielkie marchewki
  • 1 por
  • kukurydza z puszki
  • odrobina oleju rzepakowego
  • Przyprawy:
  • curry w proszku
  • kurkuma
  • chilli
  • sól

Sposób przygotowania

  • 1
    Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2
    Pora kroimy w półksiężyce i podsmażamy go na rozgrzanym oleju.
  • 3
    Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę i odsączoną kukurydzę.
  • 4
    Dusimy wszystko do miękkości.
  • 5
    Na koniec dodajemy przyprawy i mieszam z ryżem. Gotowe.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa ObiadRyżWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis