Ryż curry z warzywami

Sycący ryż z warzywami to propozycja kolorowego, wegetariańskiego obiadu w stylu orientalnym.

Ocena:

(0)
Ryż curry z warzywami Ryż curry z warzywami
Czas przygotowania
40min
Porcji z przepisu
2-3
Poziom trudności
Łatwy

Ryż curry z warzywami

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 1 zielona papryka
  • 3 niewielkie marchewki
  • 1 por
  • kukurydza z puszki
  • odrobina oleju rzepakowego
  • Przyprawy:
  • curry w proszku
  • kurkuma
  • chilli
  • sól

Sposób przygotowania:

  • 1

    Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 2

    Pora kroimy w półksiężyce i podsmażamy go na rozgrzanym oleju.

  • 3

    Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę i odsączoną kukurydzę.

  • 4

    Dusimy wszystko do miękkości.

  • 5

    Na koniec dodajemy przyprawy i mieszam z ryżem. Gotowe.


Skomentuj


Kuchnia: Orientalna

Kategoria: · Dania główne

Autor: Benia · 18 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis