Tak naprawdę w tym daniu możemy wybrac dowolny rodzaj ryby. W przepisie użyłem dorsza, ale równie dobrze można zastąpić go halibutem, solą lub łosiem. Wszystko zależy od naszych preferencji smakowych.
Średnia ocen: 0(0)
30min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
2 filety dorsza
120 gram pieczarek
2 garście świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masła klarowanego
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki musztardy dijon
sól
pieprz
olej kokosowy
Sposób przygotowania
1
Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i posmaruj musztardą.
2
Szpinak umyj i porwij na mniejsze kawałki, pieczarki obierz i pokrój w plasterki.
3
Rozgrzej patelnię z odrobiną masła i podsmaż pieczarki z czosnkiem. Duś przez chwilę.
4
Przygotuj dwa większe kawałki foli aluminiowej (tak abyśmy mogli zawinąć całą rybę w folię) i wysmaruj je odrobiną oleju kokosowego. Na każdym kawałku foli połóż szpinak, na nim ułóż rybę, a na jej wierzch wyłóż pieczarki. Zawiń szczelnie rybę w foli i zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 min.
Dodaj komentarz