Racuch jaglane Racuch jaglane

Racuch jaglane

Najprostszy przepis na zdrowe racuchy z kaszy jaglanej. Polecam.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 2 jabłka
  • 200 gram ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 jajka
  • budyń waniliowy
  • szczypta cynamonu
  • olej kokosowy do smażenia
  • 200 gram jogurtu naturalnego jako dodatek

Sposób przygotowania

  • 1

    Obieramy jabłko, ścieramy je na tarce o grubych oczkach i łączymy z połową kaszy jaglanej, cynamonem oraz budyniem waniliowym.

  • 2

    Drugą połowę kaszy blendujemy z jajkami i dodajemy do startego jabłka z kaszą, budyniem i cynamonem.

  • 3

    Rozgrzewamy patelnię i na oleju kokosowym smażymy placki z obu stron na złoty kolor.

  • 4

    Podajemy z jogurtem naturalnym w towarzystwie ulubionych owoców, np. borówek, banana lub malin.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Naleśniki i placki BezglutenoweJabłka

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis