Pudding z nasionami chia i spiruliną to super odżywcze śniadanie. Jeśli nigdy wcześniej nie próbowaliście spiruliny, spróbuj najpierw użyć ½ łyżeczki proszku i zobacz, czy odpowiada Ci ten smak.
jagody, borówki lub truskawki (to co jest w sezonie, jesienią i zimą może być jabłko lub gruszka)
nasiona słonecznika
wiórki kokosowe
Sposób przygotowania
1
Do maszyny miksującej dodaj proszek spiruliny, banana, awokado i mleko. Zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
2
Przelej mieszankę do miski i dodaj nasiona chia . Dobrze wymieszaj. Pozostawić na pół godziny lub na noc w lodówce.
3
Przed spożyciem dodaj pokrojonego banana, jagody, truskawki (lub inne sezonowe owoce, które lubisz), posyp słonecznikiem i wiórkami kokosowymi. Pudding można przełożyć do ładnych słoiczków i zabrać na wynos do pracy jako drugie śniadanie.
Dodaj komentarz