Przepyszne i mocno aromatyczne danie obiadowe z kaszą w roli głównej.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę.
Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i smaż przez około 2 minuty
Dodaj suchą kaszę bulgur oraz przyprawy i przez chwilę smaż.
Kaszę zalej bulionem, dodaj ciecierzycę oraz pomidory z puszki z sosem własnym i całość zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i duś przez około 15 minut. Pod koniec dodaj szpinak i wymieszaj i jeszcze chwilę podduś. Smacznego!
9 komentarzy
Barbara
18 listopada 2019 (06:17)
Strzał w 10 z tym przepisem.
Sylwia
18 listopada 2019 (12:24)
Bardzo, bardzo dobre!
Jadwiga
19 listopada 2019 (13:46)
Kasza w każdym wydaniu to podstawa mojej diety. Co ja bym zrobiła gdyby nie kasza i ryż. Peerelowskie ziemniaki wypychacze zastąpiłem właśnie kasza. Sos, który proponuje tu Pani w przepisie jest delikatny i idealnie komponuje się w całość. Pozdrawiam Jadwiga
Tramp
19 listopada 2019 (22:48)
Pyszne
adriAn
21 listopada 2019 (11:06)
pyszne
LovePomiore
24 listopada 2019 (20:25)
Kocham wszystko co pomidorowe
Marudna
30 listopada 2019 (20:43)
W końcu coś smacznego. W końcu sos, który mi pasuje 😛 ale jestem maruda…
Wiktor
17 grudnia 2019 (17:24)
Polecam
Gosia
6 stycznia 2020 (19:10)
Fajny pomysł