Polędwiczki z kaszą gryczaną

Połączenie delikatnych polędwiczek i kaszy gryczanej jest bardzo zdrowe i smaczne. Polecam.

Ocena:

(0)
Polędwiczki z kaszą gryczaną Polędwiczki z kaszą gryczaną
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Średni


Polędwiczki z kaszą gryczaną

Składniki:

  • 2 Polędwiczki z piersi z kurczaka
  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta oregano
  • sól i pieprz
  • 1 mała marchewka
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

  • 1

    Marynujemy polędwiczki w oleju, soku z cytryny, oregano, soli i pieprzu.

  • 2

    Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 3

    Siekamy koper i kroimy marchewkę na cieniutkie plasterki.

  • 4

    Na każdą polędwiczkę układamy kilka plasterków marchewki i posypujemy posiekanym koprem. Następnie  zawijamy polędwiczki osobno w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika. 

  • 5

    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Dania główne

Autor: MARTA · 11 października 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis