Karkówka z grilla w pysznej, soczystej i wyrazistej marynacie to podstawa udanego spotkania przy grillu 🙂
Ocena:
WSKAZÓWKA: uważaj by nie przesadzić z solą, celowo nie ma jej na liście składników, gdyż sos sojowy w smaku jest wyrazisty i bardzo słony.
10min
1
Łatwy
Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz wszystkie składniki marynaty.
Zamarynuj karkówkę i odstaw na co najmniej 1 – 2 godziny (najlepiej na całą noc). Kilkakrotnie obróć karkówkę podczas marynowania.
Podczas grillowania co jakiś czas podlewaj marynatą kawałki karkówki.
Kuchnia: Polska
Kategoria: · Dania główne
Autor: Marek · 24 marca 2020
Tagi: grill, karkówka, lato, marynata, mięso, obiad
Program dla dietetyków · Kontakt · O projekcie · Regulamin · Polityka prywatności
+ Dodaj przepis
Skomentuj