Pieczony łosoś w migdałach gotowy jest w zaledwie kilka minut. W dodatku jest tak prosty w przygotowaniu, a jednocześnie smaczny i elegancki, że można go w zasadzie serwować na każdą okazję, o każdej porze dnia i roku!
Średnia ocen: 0(0)
25min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
2 filety z łososia
płatki migdałów
szczypta soli
szczypta pieprzu
tymianek
sok 1 połówki cytryny
rukola lub inna sałata
pomidorki koktajlowe
ocet balsamico
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Łosia posmaruj oliwą z oliwek i skrop sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem.
2
Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Posyp tymiankiem oraz migdałami. Piecz przez około 15 minut.
3
Upieczoną rybę wyłóż na sałatę z pomidorkami skropioną ocetem balsamicznym oraz oliwą z oliwek
Dodaj komentarz