Pasta z wędzonej makreli (Thermomix)

Tradycyjna i bardzo prosta do przygotowania pasta na kanapki z wędzonej makreli. Jest kremowa i pyszna.

Ocena:

(1)
Pasta z wędzonej makreli (Thermomix) Pasta z wędzonej makreli (Thermomix)
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

6

Poziom trudności

Łatwy


Pasta z wędzonej makreli (Thermomix)

Składniki:

  • 300 g wędzonej makreli (bez ości i skóry)
  • 50 g cebuli
  • 70 g ogórków kiszonych
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki szczypiorku

Sposób przygotowania:

  • 1

    Cebulę obieramy i kroimy na pół. Ogórki odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki. Szczypiorek drobno siekamy.

  • 2

    Do naczynia miksującego wkładamy cebulę i ogórki, rozdrabniamy 5 s/obr. 5. Następnie zgarnij kopystką składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  • 3

    Dodaj makrelę, pieprz, musztardę oraz majonez. Zmiksuj 30 s/obr. 4.5.

  • 4

    Teraz dodaj szczypiorek i sól, wymieszaj 10 s//obr. 3.

  • 5

    Gotową pastę rozsmaruj na pieczywie.


1 komentarz

Joasia

12 marca 2020 (13:26)

Dziś pierwszy raz zrobiłam z pastę z Thermomixa i wyszła super. Mąż zajada się od wczoraj!

Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Kolacje

Autor: JagodaGotuje · 4 marca 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis