Jeśli szukasz błyskawicznego sposobu na wykorzystanie mięsa kurczaka z rosołu to ta pasta na kanapki jest świetnym rozwiązaniem! Aby zrobić tę pastę, wystarczy kilka prostych składników, które zazwyczaj mamy w lodówce .
Średnia ocen: 0(0)
10min
Czas przygotowania
6 porcji
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
250 g mięsa z kurczaka z rosołu np udka
4 suszone pomidory
3 łyżeczki oleju z suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
1 garść natki pietruszki
2 marchewki z rosołu
3 łyżeczki serka śmietankowego typu Philadelphia
2 małe ogórki konserwowe
2 łyżeczki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Mięso z rosołu oddziel od chrząstek oraz kości.
2
Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory suszone, oraz ogórki pokrój na mniejsze kawałki.
3
Wszystkie składniki włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
4
Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj jeszcze majonezu.
5
Pastę można podawać klasycznie, na kanapkach ze chrupiącymi warzywami takimi jak sałata i papryka.
Dodaj komentarz