Pasta z kurczaka z rosołu Pasta z kurczaka z rosołu

Pasta z kurczaka z rosołu

Jeśli szukasz błyskawicznego sposobu na wykorzystanie mięsa kurczaka z rosołu to ta pasta na kanapki jest świetnym rozwiązaniem! Aby zrobić tę pastę, wystarczy kilka prostych składników, które zazwyczaj mamy w lodówce .

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6 porcji

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 250 g mięsa z kurczaka z rosołu np udka
  • 4 suszone pomidory
  • 3 łyżeczki oleju z suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść natki pietruszki
  • 2 marchewki z rosołu
  • 3 łyżeczki serka śmietankowego typu Philadelphia
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Mięso z rosołu oddziel od chrząstek oraz kości.
  • 2
    Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory suszone, oraz ogórki pokrój na mniejsze kawałki.
  • 3
    Wszystkie składniki włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
  • 4
    Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj jeszcze majonezu.
  • 5
    Pastę można podawać klasycznie, na kanapkach ze chrupiącymi warzywami takimi jak sałata i papryka.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne Przekąski KolacjaKurczakŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis