Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty

Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty

Pasta z awokado i tuńczyka podana w efektowny sposób na liściach sałaty rzymskiej to moja propozycja przystawki sałatkowej. Idealnie się sprawdzi na imprezach!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 2 awokado
  • 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym
  • sól
  • pieprz
  • 1 szalotka
  • 2 konserwowe ogórki

Sposób przygotowania

  • 1
    Miąższ z awokado rozdrobnij za pomocą widelca lub blendera na gładką masę.
  • 2
    Wymieszaj go z tuńczykiem, posiekaną drobno szalotką i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem.
  • 3
    Dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz podawaj na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki AwokadoFitHashimotoRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis