Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty

Pasta z awokado i tuńczyka podana w efektowny sposób na liściach sałaty rzymskiej to moja propozycja przystawki sałatkowej. Idealnie się sprawdzi na imprezach!

Ocena:

(0)
Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Pasta z tuńczykiem i awokado na liściach sałaty

Składniki:

  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 2 awokado
  • 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym
  • sól
  • pieprz
  • 1 szalotka
  • 2 konserwowe ogórki

Sposób przygotowania:

  • 1

    Miąższ z awokado rozdrobnij za pomocą widelca lub blendera na gładką masę.

  • 2

    Wymieszaj go z tuńczykiem, posiekaną drobno szalotką i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem.

  • 3

    Dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz podawaj na liściach sałaty.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Przystawki · Sałatki

Autor: ewa · 19 listopada 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis