Pancakes z maślanki

Bardzo puszyste i smakowite pancakesy, które są idealną propozycją śniadania dla dzieci.

Ocena:

(1)
Pancakes z maślanki Pancakes z maślanki
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Pancakes z maślanki

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 50 g cukru pudru
  • 250 ml maślanki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Do podania:
  • ulubione owoce
  • syrop klonowy/miód

Sposób przygotowania:

  • 1

    Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia.

  • 2

    W misce za pomocą miksera wymieszaj wszystkie składniki. Masło powinno być porządnie przestudzone, aby nie ścięło jajek.

  • 3

    Rozgrzej porządnie teflonową patelnię. Za pomocą chochelki nabieraj ciasta na pankejki i smaż na patelni niewielkie porcje ciasta.

  • 4

    Pancakes podajemy z sezonowymi owocami, okraszone syropem klonowym, miodem lub cukrem pudrem.


1 komentarz

Jowita

30 maja 2020 (08:02)

Najlepszy przepis jaki wypróbowałam a było ich wiele.Dziękuję.

Skomentuj


Kuchnia: AmerykańskaDla dzieci

Kategoria: · Śniadania

Autor: Justyna · 19 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis