Pancakes z maślanki Pancakes z maślanki

Pancakes z maślanki

Bardzo puszyste i smakowite pancakesy, które są idealną propozycją śniadania dla dzieci.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 50 g cukru pudru
  • 250 ml maślanki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Do podania:
  • ulubione owoce
  • syrop klonowy/miód

Sposób przygotowania

  • 1
    Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia.
  • 2
    W misce za pomocą miksera wymieszaj wszystkie składniki. Masło powinno być porządnie przestudzone, aby nie ścięło jajek.
  • 3
    Rozgrzej porządnie teflonową patelnię. Za pomocą chochelki nabieraj ciasta na pankejki i smaż na patelni niewielkie porcje ciasta.
  • 4
    Pancakes podajemy z sezonowymi owocami, okraszone syropem klonowym, miodem lub cukrem pudrem.

1 komentarz

Jowita 30 maja 2020 (08:02)

Najlepszy przepis jaki wypróbowałam a było ich wiele.Dziękuję.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Naleśniki i placki Dla dzieciŚniadanieŚniadanie dla dzieci

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis