Marynowana dynia z ostrymi papryczkami Marynowana dynia z ostrymi papryczkami

Marynowana dynia z ostrymi papryczkami

Polecam przepis na dynię z papryczką chilli! Marynowana dynia wygląda bardzo apetycznie i doskonale smakuje jako dodatek do obiadu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

35min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3 słoiki

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu jabłkowego
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 350 gram dyni Queensland Blue
  • 250 gram ostrych małych papryczek
  • 2 cebule
  • Wskazówka
  • Słoiki muszą być wyparzone!

Sposób przygotowania

  • 1
    Gotujemy wodę z octem, cukrem, solą oraz ziarenkami pieprzu. Po zagotowaniu studzimy ją.
  • 2
    Myjemy dynię, obieramy ją, usuwamy pestki i kroimy ją w kostkę o wielkości 1,5 cm na 1,5 cm.
  • 3
    Papryczkę kroimy w plasterki, razem z pestkami.
  • 4
    Obraną cebulę kroimy w cieniutkie plasterki.
  • 5
    Do słoików układamy: plasterki cebuli, dynię, papryczkę. Zalewamy zalewą, wstawiamy do wody i gotujemy przez 15 minut. Po wyciągnięciu z wody odstawiamy je na noc do góry dnem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przetwory Dynia

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis