Moc zdrowych, zielonych pomidorów w postaci sałatki na zimowe dni szczelnie zamknięta w słoiczkach.
Pomidory i cebulę pokroić w cienkie krążki. Wymieszaj i oprósz solą. Odstawić na około 1 godzinę.
Marynata: Do wody wlać ocet, wymieszać. Posłodzić, wrzucić przyprawy i zagotować.
Następnie pomidory z cebulą należy przełożyć do wyparzonych słoików. Zalać je od razu gorącą marynatą i szczelnie zakręcić. Odwrócić słoiki do góry dnem i odstawić.
3 komentarze
Kama
22 listopada 2019 (19:52)
Bardzo podobna sałatkę, tylko z dodatkiem papryki robiła moja prababcia. Pyszna jest taka sałatka.
Ola
26 listopada 2019 (22:06)
Rewelacja
Bożena
27 listopada 2019 (14:23)
Nigdy nie robiłam i nie próbowałam takiej sałatki z zielonych pomidorów. Raczej w moim rejonie to niespotykana sałatka. Na przyszły rok o ile nie zapomnę to z ciekawości zrobię.