Marynata do mięsa

Najczęściej wykorzystuję ją do mięsa drobiowego np kurczaka. Tak naprawdę możecie do marynaty dobrać dowolne zioła – te podane w przepisie to tylko sugestia.

Ocena:

(0)
Marynata do mięsa Marynata do mięsa
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

4-6

Poziom trudności

Łatwy


Marynata do mięsa

Składniki:

  • sok z 1 cytryny
  • czarny mielony pieprz
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • garść świeżej posiekanej pietruszki
  • 0,5 łyżki czerwonej słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

  • 1

    Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz ze sobą wszystkie składniki marynaty.

  • 2

    Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 1 – 2 godziny (najlepiej na całą noc). Kilkakrotnie obracaj mięso i podlewaj marynatą podczas marynowania.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Dania główne

Autor: Marek · 24 marca 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis