Marynata do mięsa Marynata do mięsa

Marynata do mięsa

Najczęściej wykorzystuję ją do mięsa drobiowego np kurczaka. Tak naprawdę możecie do marynaty dobrać dowolne zioła – te podane w przepisie to tylko sugestia.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4-6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • sok z 1 cytryny
  • czarny mielony pieprz
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • garść świeżej posiekanej pietruszki
  • 0,5 łyżki czerwonej słodkiej papryki

Sposób przygotowania

  • 1
    Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz ze sobą wszystkie składniki marynaty.
  • 2
    Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 1 – 2 godziny (najlepiej na całą noc). Kilkakrotnie obracaj mięso i podlewaj marynatą podczas marynowania.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne GrillKurczakObiad

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis