Marynata do karkówki Marynata do karkówki

Marynata do karkówki

Soczysta marynata do karkówki z grilla lub piekarnika. Składniki na marynatę znajdą się z pewnością w każdej kuchni.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki keczupu (fajnie jeśli będzie pikantny)
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 cm startego na tarce świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½  łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • ½  łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz wszystkie składniki marynaty.
  • 2
    Zamarynuj karkówkę i odstaw na co najmniej 1 - 2 godziny (najlepiej na całą noc). Kilkakrotnie obróć karkówkę podczas marynowania.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne GrillObiad

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis