Makaron z sosem sojowym Makaron z sosem sojowym

Makaron z sosem sojowym

To przysmak kuchni azjatyckiej. Bardzo szybki i efektowny obiad. Polecam

Średnia ocen: 0 (0)

Ten przepis, pochodzi z bloga Pinchofyum.com i zawsze mi wychodzi. Polecam.

Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Sos:
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie miód)
  • Makaron:
  • 1 opakowanie makaronu Ramen
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 cebula dymka
  • 1 marchewka
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 7 pieczarek
  • szczypiorek

Sposób przygotowania

  • 1

    Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą łączymy.

  • 2

    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 3

    Siekamy w kostkę dymke, marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. 

  • 4

    Na dużej patelni typu wok podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy dymkę, paprykę i marchewkę. Smażymy około 5 minut i dodajemy pieczarki.

  • 5

    Następnie dodajemy makaron i podlewamy sosem. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy.

  • 6

    Podajemy posypane szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa FitMakaronObiadObiad z makaronemWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis