Nie masz pomysłu na obiad?
Ja też nie miałam.
Wiec na szybko powstało coś takiego.
Lekko pikantny kurczaka z mlekiem kokosowym i ryżem.
Polecam
Piersi z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę.
W moździerzu rozgniatamy kozieradkę kmin rzymski i kolendrę (nie jest to łatwe no ale warto) przekładamy do kurczaka.
Następnie dodajemy resztę przypraw oraz czosnek przeciśnięty przez praskę mieszamy i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Na patelni rozpuścić tłuszcz i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
Teraz czas na naszego kurczaka. Smażymy chwilę aż mięso się zetnie i nabierze ładnego koloru.Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy chwilę smażymy i dodajemy pomidory pokrojone w kostkę.
Wszystko zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy 15-20 minut.
Dodajemy mleko kokosowe i jeszcze chwilę gotujemy.
W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę i zagotować.
SMACZNEGO
Podajemy z ryżem.
Skomentuj