Takv przygotowany kurczaka jest bardzo aromatyczne i bardzo smaczny. Polecam
Udka myjemy osuszamy i przecinamy na pół.
Imbir i czosnek ścieramy na tarce.
Do miski dodajemy mięso czosnek imbir sok z pomarańczy sos teriyaki i przyprawy.
Wszystko dokładnie mieszamy i odkładamy na noc do lodówki.
Zamarynowane mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wlewamy mleko kokosowe.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem na około 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy formę z piekarnika a uda przekładamy na talerz.
W misce mieszamy odrobinę mąki z wodą zagęszczamy sos i jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie wkładamy wszystko do naczynia i pieczemy jeszcze 10-1 5minut.
Jak sos zgęstnieje i się gotuje jest gotowy. SMACZNEGO
Jeśli uważacie że sos jest wystarczająco gesty pomijamy tę czynność. U mnie był dość wodnisty. Podajemy z ryżem?
Skomentuj