Kotlety sojowe w zalewie octowej. Kotlety sojowe w zalewie octowej.

Kotlety sojowe w zalewie octowej.

Kochani czy słyszeliście o kotletach sojowych w zalewie.
Tak przygotowane kotleciki to ulubiona przekąska mojego męża.
Przepis dostał się w moje ręce przez przypadek 🙂
I często gości na moim stole.
Polecam serdecznie

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

5

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Opakowanie kotletów sojowych
  • 1cebula
  • 3ziela angielskie
  • 1liść laurowy
  • 1litr wody
  • 2łyżeczki Vegety
  • 2łyżki octu
  • 2łyżki cukru
  • Jajko
  • Tarta bułka
  • Mąka

Sposób przygotowania

  • 1

    Kotlety robimy tak jak pisze na opakowaniu. Następnie studzimy i obtaczamy w mące jajku tartej bułce i smażymy na złoto.

  • 2

    Do garnka wlewam wodę dodaję cebule pokrojona w piórka vegete liść ziele i gotujemy. Następnie dodaje ocet i cukier gotujemy jeszcze chwile.

  • 3

    Do lekko przestudzonej zalewy dodajemy kotlety studzimy i wkładamy do lodówki.

  • 4

    Kotlety są dobre następnego dnia. SMACZNEGO.

    Zalewa jest na słodko kwaśno jeśli ktoś lubi bardzo kwaśne musi dodać więcej octu.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa CebulaKolacjaWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis