Kotlety sojowe w zalewie octowej.

Kochani czy słyszeliście o kotletach sojowych w zalewie.
Tak przygotowane kotleciki to ulubiona przekąska mojego męża.
Przepis dostał się w moje ręce przez przypadek 🙂
I często gości na moim stole.
Polecam serdecznie

Ocena:

(0)
Kotlety sojowe w zalewie octowej. Kotlety sojowe w zalewie octowej.
Czas przygotowania

1h

Porcji z przepisu

5

Poziom trudności

Łatwy


Kotlety sojowe w zalewie octowej.

Składniki:

  • Opakowanie kotletów sojowych
  • 1cebula
  • 3ziela angielskie
  • 1liść laurowy
  • 1litr wody
  • 2łyżeczki Vegety
  • 2łyżki octu
  • 2łyżki cukru
  • Jajko
  • Tarta bułka
  • Mąka

Sposób przygotowania:

  • 1

    Kotlety robimy tak jak pisze na opakowaniu. Następnie studzimy i obtaczamy w mące jajku tartej bułce i smażymy na złoto.

  • 2

    Do garnka wlewam wodę dodaję cebule pokrojona w piórka vegete liść ziele i gotujemy. Następnie dodaje ocet i cukier gotujemy jeszcze chwile.

  • 3

    Do lekko przestudzonej zalewy dodajemy kotlety studzimy i wkładamy do lodówki.

  • 4

    Kotlety są dobre następnego dnia. SMACZNEGO.

    Zalewa jest na słodko kwaśno jeśli ktoś lubi bardzo kwaśne musi dodać więcej octu.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Kolacje

Autor: Kasia14 · 15 października 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis