Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką

Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką

Oto przepis jak przygotować leczo z papryki i pieczarek! Zdrowy i pożywny obiad jednogarnkowy!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 500 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów w puszce (krojonych)
  • 3 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółtka papryka
  • 0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
  • 2
    W tym czasie kroimy na kawałeczki papryki. Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w plasterki.
  • 3
    Do większego garnka przekładamy cebulę z kiełbasą i dodajemy papryki, pieczarki. Zalewamy wszystko bulionem.
  • 4
    Dusimy na wolnym ogniu, aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy pomidory z puszki (krojone) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze około 7-10 min. Doprawiamy do smaku i gotowe!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne ObiadPaprykaPieczarkiWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis