Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką

Oto przepis jak przygotować leczo z papryki i pieczarek! Zdrowy i pożywny obiad jednogarnkowy!

Ocena:

(0)
Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką
Czas przygotowania

1h

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy


Kolorowe leczo z pieczarkami i papryką

Składniki:

  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 500 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów w puszce (krojonych)
  • 3 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółtka papryka
  • 0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę.

  • 2

    W tym czasie kroimy na kawałeczki papryki. Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w plasterki.

  • 3

    Do większego garnka przekładamy cebulę z kiełbasą i dodajemy papryki, pieczarki. Zalewamy wszystko bulionem.

  • 4

    Dusimy na wolnym ogniu, aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy pomidory z puszki (krojone) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze około 7-10 min. Doprawiamy do smaku i gotowe!


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Dania główne

Autor: ewa · 17 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis