Kaszotto z kapustą pekińską Kaszotto z kapustą pekińską

Kaszotto z kapustą pekińską

Zdrowy obiad w kilka chwil, czyli kasza gryczana z mięsem z indyka i kapustą pekińską.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 120 gram mięsa mielonego drobiowego
  • 250 gram kapusty pekińskiej
  • 50 gram kaszy gryczanej
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • szczypta oregano
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta bazylii
  • pieprz do smaku
  • odrobina oleju ryżowego
  • odrobina sosu sojowego

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2
    Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy posiekaną cebulkę. Doprawiamy przyprawami do smaku.
  • 3
    Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy pokrojoną kapustę pekińską, podlewamy odrobiną sosu sojowego. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ugotowaną kaszę gryczaną. Całość mieszamy i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne KapustaKaszaKolacjaObiadObiad z mięsem

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis