Kasza gryczana z mięsem mielonym

Zapiekana kasza gryczana z mięsem mielonym, pieczarkami i pomidorami to idealna propozycja obiadu.

Ocena:

(0)
Kasza gryczana z mięsem mielonym Kasza gryczana z mięsem mielonym
Czas przygotowania
25min
Porcji z przepisu
2
Poziom trudności
Łatwy

Kasza gryczana z mięsem mielonym

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 200 g mięsa mielonego
  • 200 g pieczarek
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
  • odrobina chilli w proszku
  • szczypta curry
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

  • 1

    Rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim mięso mielone.

  • 2

    W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, pieczarki pokrój w plastry, a sparzone pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj te składniki do przesmażonego mięsa.

  • 3

    Dopraw do smaku curry, chilli, solą, pieprzem.

  • 4

    Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

  • 5

    Gotowe mięso z pieczarkami i pomidorami wymieszaj na patelni z kaszą i przemieszaj. Danie obficie posyp szczypiorkiem i gotowe.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Dania główne

Autor: Justyna · 11 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis