Rozpływa się w ustach.
Naprawdę coś pysznego. Polecam
Kaczkę za pomocą małego noża luzujemy z korpusu.
W moździerzu ucieramy sól i majeranek pod koniec ucierania dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę ucieramy.
Kaczkę nacieramy przygotowaną marynatą od środka i na zewnątrz.
Odstawiamy na minimum 2godziny najlepiej na noc.
Kaszę gotujemy na pół miękko. Grzyby i cebulę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Studzimy.
Mieszamy grzyby razem z kaszą pietruszką i jajkiem doprawiamy po swojemu.
Mięso faszerujemy farszem spinamy wykałaczkami a nogi związujemy razem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy papryką słodką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. pieczemy około 2 godziny co jakiś czas polewamy sosem.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odkładamy na 10 minut.
Następnie kroimy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
U mnie mix sałat z kiełkami rzodkiewki i sezamem. SMACZNEGO.
Do pasty można dodać łyżkę oleju by lepiej ją rozsmarować.
Skomentuj