Jajeczne muffiny z pieczarkami

Są naprawdę smaczne i łatwe do przygotowania

Ocena:

(4)
Jajeczne muffiny z pieczarkami Jajeczne muffiny z pieczarkami
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Średni


Jajeczne muffiny z pieczarkami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 pomidor
  • garść szpinaku
  • 4 plasterki szynki drobiowej
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo:
  • 2 żaroodporne kokilki lub 4 pojemniki na muffiny

Sposób przygotowania:

  • 1

    Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Kroimy drobno szynkę, szpinak i pomidora, pieczarki natomiast kroimy w talarki – wrzucamy je do pojemników na muffiny wysmarowanych masłem.

  • 2

    Następnie w misce roztrzepujemy jajka i ostrożnie wlewamy je do każdego pojemnika. Zapiekamy przez około 15 min. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem.


4 komentarze

Agnieszka

3 kwietnia 2019 (20:40)

WoW wyglada prze py sznie!

Monika

5 kwietnia 2019 (09:58)

Czy mozna to zrobic w mikrofali z funkcja grilla?

Madzia

23 kwietnia 2019 (08:16)

jajek nigdy dość 🙂 a klasyką smaku jest połączenie jajek i pieczarek w każdej postaci mniami 🙂

sami

29 kwietnia 2019 (08:13)

dla mnie pychota

Skomentuj


Kuchnia: BezglutenowaDietetyczna

Kategoria: · Śniadania

Autor: JagodaGotuje · 1 lutego 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis