Jajeczne muffiny z pieczarkami Jajeczne muffiny z pieczarkami

Jajeczne muffiny z pieczarkami

Są naprawdę smaczne i łatwe do przygotowania

Średnia ocen: 5 (4)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 pomidor
  • garść szpinaku
  • 4 plasterki szynki drobiowej
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo:
  • 2 żaroodporne kokilki lub 4 pojemniki na muffiny

Sposób przygotowania

  • 1
    Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Kroimy drobno szynkę, szpinak i pomidora, pieczarki natomiast kroimy w talarki - wrzucamy je do pojemników na muffiny wysmarowanych masłem.
  • 2
    Następnie w misce roztrzepujemy jajka i ostrożnie wlewamy je do każdego pojemnika. Zapiekamy przez około 15 min. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem.

4 komentarze

Agnieszka 3 kwietnia 2019 (20:40)

WoW wyglada prze py sznie!

Monika 5 kwietnia 2019 (09:58)

Czy mozna to zrobic w mikrofali z funkcja grilla?

Madzia 23 kwietnia 2019 (08:16)

jajek nigdy dość 🙂 a klasyką smaku jest połączenie jajek i pieczarek w każdej postaci mniami 🙂

sami 29 kwietnia 2019 (08:13)

dla mnie pychota

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Babeczki i muffiny Dla kobiet w ciążyJajkaPieczarkiŚniadanieSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis