Indyk z rukolą i orzechami Indyk z rukolą i orzechami

Indyk z rukolą i orzechami

Indyka możemy podać z dodatkiem naszych ulubionych warzyw (np. brokuła, batatów czy groszku).

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 gram mięsa z piersi indyka
  • 2 garście rukoli
  • garść orzechów nerkowca
  • olej kokosowy
  • Przyprawy:
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta oregano

Sposób przygotowania

  • 1
    Przypraw mięso papryką, pieprzą, solą i oregano. Usmaż je na rozgrzanym oleju kokosowym, a następnie pokrój mięso w plastry.
  • 2
    Wyłóż rukolę i orzechy na talerz, skrop octem balsamicznym. Na wierzchu połóż plastry indyka.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne IndykObiadOrzechyRukola

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis