Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem

Klasyka w połączeniu z imbirem i kozim serem.

Ocena:

(0)
Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem
Czas przygotowania

35min

Porcji z przepisu

3 osoby

Poziom trudności

Średni


Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 2 duże jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżki imbiru
  • olej rzepakowy
  • 300 gr sera koziego
  • 1/4 szklanki posiekanej mieszanki świeżych ziół (rozmaryn, bazylia, pietruszka, tymianek)
  • skórka z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    obierz ziemniaki

  • 2

    zetrzyj ziemniaki na tarce

  • 3

    odsącz wodę z ziemniaków

  • 4

    posiekaj cebulę

  • 5

    wymieszaj ziemniaki z cebulą, ugotowanymi jajkami, rozgniecionym czosnkiem oraz imbirem

  • 6

    posól i popieprz (wedle uznania)

  • 7

    rozgrzej olej na patelni

  • 8

    układaj placki na patelni, używaj łyżki

  • 9

    smaż aż się zarumienią i obróć

  • 10

    podaj z dipem z koziego sera


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Lunch

Autor: hania · 4 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis