Szybki i aromatyczny gulasz z kurczaka z dodatkiem papryki i pomidorów. Idealny przepis na delikatny gulasz dla dzieci.
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Następnie panierujemy każdy kawałek w mące kukurydzianej i obsmażamy na oleju rzepakowym na złoty kolor.
Następnie przekładamy kurczaka do garnka i zalewamy bulionem. Dusimy na niewielkim ogniu, gdy bulion będzie już lekko się gotował dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz przecier pomidorowy.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Pomidory sprzamy we wrzątku i obieramy ze skóry, następnie kroimy je w kostkę i dodajemy do cebuli. Dusimy pomidory z cebulą przez kilka chwil. następnie doprawiamy je słodką papryką w proszku.
Pomidory z cebulą dodajemy do bulionu z mięsem i papryką. Na koniec zaprawiamy śmietaną i doprawiamy według uznania do smaku solą i pieprzem.
Skomentuj