Grillowana pierś z kurczaka z warzywami

Soczysta, delikatna pierś z kurczaka, która wspaniale komponująca się z grillowanymi warzywami. Samo zdrowie na talerzu.

Ocena:

(0)
Grillowana pierś z kurczaka z warzywami Grillowana pierś z kurczaka z warzywami
Czas przygotowania
25min
Porcji z przepisu
1-2
Poziom trudności
Łatwy

Grillowana pierś z kurczaka z warzywami

Składniki:

  • 1 niewielka pierś z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • kawałek cukinii
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • słodka papryka
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

  • 1

    Pierś z kurczaka dopraw słodką papryką, solą i pieprzem, a następnie umieść na patelni i grilluj z obu stron do momentu, aż mięso się zarumieni.

  • 2

    Cukinię pokroić na plastry, papryki pokroić w większą kostkę i skropić olejem oraz posypać przyprawami.

  • 3

    Warzywa grillować na patelni grillowej do momentu, aż będą al dente. Podawać jako dodatek do grillowanej piersi.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Dania główne

Autor: Justyna · 6 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis