Filet z kurczaka w kokosowej panierce

Świetnie smakuje podany z ryżem lub kuskusem, a idealnym uzupełnieniem będzie sos słodko kwaśny.

Ocena:

(0)
Filet z kurczaka w kokosowej panierce Filet z kurczaka w kokosowej panierce
Czas przygotowania
1h 30min
Porcji z przepisu
2-4
Poziom trudności
Średni

Filet z kurczaka w kokosowej panierce

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • wiórki kokosowe
  • sok z połowy cytryny
  • 1 jajko
  • odrobinę mleka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta curry

Sposób przygotowania:

  • 1

    Pokrój pierś na podłużne kawałeczki.

  • 2

    Sok z cytryny, sól, pieprz i curry połącz ze sobą i zamarynuj tym kawałki piersi z kurczaka.

  • 3

    Schowaj na godzinę do lodówki.

  • 4

    Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni.

  • 5

    Roztrzep jajka z mlekiem w głębokim talerzu.

  • 6

    Na drugi talerz wysyp wiórki kokosowe.

  • 7

    Panieruj piersi z kurczaka w następujący sposób: obtaczamy najpierw w jajku z mlekiem, a następnie w wiórkach kokosowych.

  • 8

    Piersi wykładamy na blachę wyłożonym papierem do pieczenia.

  • 9

    Piecz około 20 min (podczas pieczenia co jakiś czas przewracajmy piersi na drugą stronę)


Skomentuj


Kuchnia: Dla dzieci

Kategoria: · Dania główne

Autor: MARTA · 7 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis