Faszerowane kolorowe papryki Faszerowane kolorowe papryki

Faszerowane kolorowe papryki

Prosty sposób na przygotowanie kolorowego i zdrowego posiłku.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 kolorowe papryki
  • 400 gram drobiowego mięsa mielonego
  • 1 mała cebula
  • oliwa z oliwek
  • 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej
  • 1 marchew starta na tarce o grubych oczkach
  • 1 pokrojony w kostkę pomidor
  • 20 dag startego na grubych oczkach sera żółtego
  • posiekana kolendra lub natka pietruszki
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz
  • przecier pomidorowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę posiekaną w kostkę. Dodaj mięso i smaż przez około 6 min. Następnie dodaj 2 łyżki przecieru pomidorowego, pomidora oraz marchew i kapustę. Dopraw solą i pieprz. Smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj.
  • 2
    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i przygotuj naczynie żaroodporne.
  • 3
    Papryki, przetnij wzdłuż na pół, usuń łodygę oraz nasiona. Obsyp je od środka oregano i wypełnij farszem mięsno - warzywnym. Udekoruj wierzch startym serem i zapiekaj w piekarniku przez około 20 minut.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne KolacjaObiadPaprykaSer

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis