Ekspresowe jajeczne muffiny z szynką Ekspresowe jajeczne muffiny z szynką

Ekspresowe jajeczne muffiny z szynką

Idealne jajeczne muffiny na śniadanie! Przepis łatwy, szybki i dostarczy energii na cały dzień! W przepisie możesz zamiast zwykłej szynki użyć szynki parmeńskiej. Wówczas jej nie kroimy i nie podsmażamy, tylko wykładamy na dno foremek wraz z pomidorkami.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 6 jajek
  • 8 plasterków szynki
  • 1/2 czerwona papryka
  • około 12 pomidorków koktajlowych
  • 3 pieczarki
  • szczypiorek do dekoracji
  • kiełki do dekoracji
  • sól

Sposób przygotowania

  • 1
    Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Pieczarki pokrój w półksiężyce.
  • 2
    Jajka należy ubić za pomocą rózgi, dodać sól oraz pieprz.
  • 3
    Na dnie sylikonowych foremek na muffinki ułóż połówki pomidorków koktajlowych, pokrojoną szynkę, paprykę oraz pieczarki.
  • 4
    Formę na muffiny wyłóż silikonowymi foremkami i wypełnij masą jajeczną.
  • 5
    Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni lub do całkowitego ścięcia sie jajka (wszystko zależy od piekarnika). Podawaj z kiełkami lub posypane szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Babeczki i muffiny FitJajkaŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis