Dorsz na parze z brokułami w sezamie Dorsz na parze z brokułami w sezamie

Dorsz na parze z brokułami w sezamie

Przepyszny i zdrowy obiad z rybą gotowaną na parze w roli głównej.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 150 g dorsza, filet bez skóry
  • 200 g mrożonych lub świeżych brokułów
  • 1½ oleju lnianego
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania

  • 1
    Rybę skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  • 2
    Rybę oraz brokuły ugotuj na parze, całość obsyp ziołami prowansalskimi.
  • 3
    Gotową rybę i brokuła przełóż na talerz, skrop olejem lnianym i posyp sezamem. Gotowe.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne Dla dzieciDla kobiet w ciążyFitHashimotoObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis