Domowe pesto z migdałami Domowe pesto z migdałami

Domowe pesto z migdałami

Zdrowe i niezwykle aromatyczne pesto z bazylii i migdałów.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 pęczki świeżej bazylii
  • 100 g migdałów
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnków
  • 0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

  • 1

    Migdały namocz w wodzie przez 2 godziny. Następnie należy je odcedzić i przełożyć do blendera razem z resztą składnikow i zmielić.

  • 2

    Gotowe pesto przekładamy do słoiczka. Pesto przechowujemy w lodówce.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sosy i pasty Obiad

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis