Domowe pesto z migdałami

Zdrowe i niezwykle aromatyczne pesto z bazylii i migdałów.

Ocena:

(0)
Domowe pesto z migdałami Domowe pesto z migdałami
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Domowe pesto z migdałami

Składniki:

  • 2 pęczki świeżej bazylii
  • 100 g migdałów
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnków
  • 0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

  • 1

    Migdały namocz w wodzie przez 2 godziny. Następnie należy je odcedzić i przełożyć do blendera razem z resztą składnikow i zmielić.

  • 2

    Gotowe pesto przekładamy do słoiczka. Pesto przechowujemy w lodówce.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Przystawki

Autor: Justyna · 24 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis