Dip z awokado Dip z awokado

Dip z awokado

Dip z awokado idealnie się sprawdzi jako baza do kanapek, tortilli czy pieczonych warzyw. Dip jest fantastyczny w smaku i bardzo zdrowy.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

7min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka sezamu

Sposób przygotowania

  • 1
    Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i za pomocą łyżeczki wyjąć miąższ. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.
  • 2
    Zetrzeć skórkę z cytryny, następnie wycisnąć z niej sok. Awokado zmiksować z czosnkiem, sokiem z cytryny i startą skórką na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, posypać odrobiną sezamu.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sosy i pasty AwokadoHashimoto

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis