Ciasto francuskie Ciasto francuskie

Ciasto francuskie

Szybkie ciacho.
Czyli ciasto francuskie przekładane mascarpone i śmietaną. Polecam

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

8

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Opakowania ciasta francuskiego
  • Duży kubek śmietany 30%
  • 250 g mascarpone
  • Opcjonalnie żelatyna
  • Ulubione owoce
  • Cukier puder

Sposób przygotowania

  • 1
    Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i dzielimy na 2-3 części(od nas zależy jakie ma być wysokie). Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Gdy ciasto nabierze złoto brązowego koloru i podniesie się do góry jest gotowe.
  • 2
    W misce ubijamy śmietanę na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder według uznania i partiami serek mascarpone. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników.
  • 3
    Gotową masą smarujemy nasze ciasto i układamy jeden kawałek na drugi. Wierzch ozdabiamy owocami ja użyłam borówek i mandarynki.
  • 4
    Całość posypałam pokruszonymi ciastkami i odrobiną kawy. SMACZNEGO. Jeśli masa będzie zbyt płynna możemy dodać żelatyny

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Na słodko

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis