Ciasto francuskie

Szybkie ciacho.
Czyli ciasto francuskie przekładane mascarpone i śmietaną. Polecam

Ocena:

(0)
Ciasto francuskie Ciasto francuskie
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

8

Poziom trudności

Łatwy


Ciasto francuskie

Składniki:

  • Opakowania ciasta francuskiego
  • Duży kubek śmietany 30%
  • 250 g mascarpone
  • Opcjonalnie żelatyna
  • Ulubione owoce
  • Cukier puder

Sposób przygotowania:

  • 1

    Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i dzielimy na 2-3 części(od nas zależy jakie ma być wysokie). Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.
    Gdy ciasto nabierze złoto brązowego koloru i podniesie się do góry jest gotowe.

  • 2

    W misce ubijamy śmietanę na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder według uznania i partiami serek mascarpone. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników.

  • 3

    Gotową masą smarujemy nasze ciasto i układamy jeden kawałek na drugi. Wierzch ozdabiamy owocami ja użyłam borówek i mandarynki.

  • 4

    Całość posypałam pokruszonymi ciastkami i odrobiną kawy.
    SMACZNEGO.
    Jeśli masa będzie zbyt płynna możemy dodać żelatyny


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Desery

Autor: Kasia14 · 27 lutego 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis