Ja najczęściej podaje na ciepło z ulubionym pikantnym sosem.
W wodzie wymieszaj przyprawę burritto – ja daje całą.
Za pomocą rąk ugniatamy mięso mielone i dodajemy wodę z przyprawą.
Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy mięso, podsmażamy je do momentu aż woda odparuje.
Pomidory kroimy w kosteczkę, cebulkę siekamy.
Pokrojone pomidory, cebulę, kukurydzę oraz starty ser dodajemy do mięsa mielonego i jeszcze chwilę podsmażamy.
Na koniec posypujemy posiekaną kolendrą lub pietruszką.
Tortille zwilż delikatnie wodą, ja to robię za pomocą zwilżonego papieru ręcznikowego. A następnie najlepiej na rozgrzanej patelni naleśnikowej podgrzej je – będą wówczas chrupiące i cieplutkie.
Następnie farsz układamy na plackach tortilli, w małych ilościach okraszamy go śmietaną i zawijamy tortille.
Można podawać z ulubionym sosem, dipem lub bez niczego.
Skomentuj