Bezglutenowe placuszki z marchwi i dyni Bezglutenowe placuszki z marchwi i dyni

Bezglutenowe placuszki z marchwi i dyni

Szybki i prosty przepis na bezglutenowe placuszki. Kurkuma, marchew i dynia to świetne połączenie, które na pewno zasmakuje nie jednej osobie.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

kilka placków

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 300 gram dyni
  • 2 marchewki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki płatków jaglanych lub kaszy jaglanej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • posiekany szczypiorek
  • szczypta kurkumy
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta mielonej słodkiej papryki
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli himalajskiej lub morskiej

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę lub płatki zmiksuj na mąkę. Wymieszaj ze startą dynią i marchewką. Dodaj jako, olej i przyprawy.
  • 2
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i łyżką formuj placuszki.
  • 3
    Piecz przez około 15 minut lub do momentu kiedy placki będą rumiane.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Naleśniki i placki Bez glutenuBezglutenoweDyniaHashimotoKolacjaMarchewka

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis