Bajgle z wędzonym łososiem Bajgle z wędzonym łososiem

Bajgle z wędzonym łososiem

Bajgle z wędzonym łosiem i szpinakiem to jedna z najsmaczniejszych kanapek na świecie! Ta wersja jest mniej kaloryczna, ale jeśli nie liczysz kalorii możesz dodać na łososia jeszcze odrobinę majonezu! Niebo w gębie!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 bajgle (dostępne są miedzy innymi w piekarniach "Bagietka")
  • 100 gram łososia wędzonego
  • pól cytryny
  • pół czerwonej cebuli
  • sól, pieprz,
  • 6 łyżek twarożku kremowego
  • garść świeżego szpinaku

Sposób przygotowania

  • 1
    Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.
  • 2
    Zapieczone bajgle (spody) posmaruj twarożkiem. Cebulę pokrój w plastry.
  • 3
    Na posmarowane kromki ułóż liście szpinaku (opcjonalnie rukoli), połóż kawałki łososia i delikatnie skrop cytrynką. Następnie umieść krążki cebuli. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bajgli. Smacznego!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski HashimotoŁosośRybaŚniadanieSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis