Babeczki z ryżu i warzyw Babeczki z ryżu i warzyw

Babeczki z ryżu i warzyw

Te babeczki to idealny sposób na przemycenie warzyw dla wszystkich niejadków. Są wyśmienite i pożywne, dlatego często okazują się obiadowym hitem.

Średnia ocen: 0 (0)

Przepis i zdjęcia pochodzi ze strony easytoddlermeals.com

Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki groszku
  • 1/2 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1/3 szklanki sosu seczuańskiego
  • 1 łyżka mielonego imbiru

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
  • 2
    W średniej misce delikatnie ubij jajka. Dodaj mąkę, sos i imbir. Dobrze wymieszaj do uzyskania gładkości, a następnie dodaj pozostałe składniki.
  • 3
    Przełóż farsz do natłuszczonej oliwą blachy do muffinek. Zapiekaj przez 20 minut lub do momentu, gdy będą zarumienione z wierzchu.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa Dla dzieciHashimotoJajkaObiad z ryżemRyżWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis