Awokado faszerowane tuńczykiem

Błyskawiczna przekąska, idealnie się sprawdza na śniadanie. Połączenie tuńczyka i kaparów daje bardzo ciekawy efekt.

Ocena:

(0)
Awokado faszerowane tuńczykiem Awokado faszerowane tuńczykiem
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Awokado faszerowane tuńczykiem

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki kaparów
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pomidor
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • natka pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

  • 1

    Tuńczyka odsączamy z sosu i wykładamy na talerz.

  • 2

    Rozdrabniamy widelcem i dodajemy część soku z cytryny.

  • 3

    Następnie dodajemy: kapary, kukurydzę, pokrojonego w kostkę pomidora oraz majonez.

  • 4

    Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

  • 5

    Awokado obieramy ze skórki, przekrawamy je na pół, wyciągamy pestkę oraz skrapiamy pozostałą częścią soku z cytryny.

  • 6

    Wgłębienie po pestce wypełniamy pastą.

  • 7

    Posypujemy natką pietruszki.


Skomentuj


Kuchnia: Wegetariańska

Kategoria: · Śniadania

Autor: Justyna · 9 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis