Pudding chia ze spiruliną Pudding chia ze spiruliną

Pudding chia ze spiruliną

Pudding z nasionami chia i spiruliną to super odżywcze śniadanie. Jeśli nigdy wcześniej nie próbowaliście spiruliny, spróbuj najpierw użyć ½ łyżeczki proszku i zobacz, czy odpowiada Ci ten smak.

Średnia ocen: 0 (0)

Zdjęcie i przepis pochodzą z www.verybreakfast.com

Czas przygotowania

7min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 łyżki nasion chia
  • ½ do 1 łyżeczki proszku spiruliny
  • 1 banan
  • 1 małe dojrzałe awokado
  • 200 ml mleka
  • jagody, borówki lub truskawki (to co jest w sezonie, jesienią i zimą może być jabłko lub gruszka)
  • nasiona słonecznika
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania

  • 1
    Do maszyny miksującej dodaj proszek spiruliny, banana, awokado i mleko. Zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
  • 2
    Przelej mieszankę do miski i dodaj nasiona chia . Dobrze wymieszaj. Pozostawić na pół godziny lub na noc w lodówce.
  • 3
    Przed spożyciem dodaj pokrojonego banana, jagody, truskawki (lub inne sezonowe owoce, które lubisz), posyp słonecznikiem i wiórkami kokosowymi. Pudding można przełożyć do ładnych słoiczków i zabrać na wynos do pracy jako drugie śniadanie.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Na słodko BananyŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis