Smażony karp w wiórkach kokosowych Smażony karp w wiórkach kokosowych

Smażony karp w wiórkach kokosowych

Karp w panierce z wiórków kokosowych to bezglutenowa propozycja na świąteczną rybę w panierce bez glutenu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h 20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 filety z karpia
  • sok z 0,5 cytryny
  • wiórki kokosowe
  • słodka papryka
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

  • 1
    Filety z karpia należy skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem. Zostawić na 1h.
  • 2
    Następnie obtaczamy rybę w roztrzepanym jajku, wiórkach i ponownie w jajku i wiórkach. Smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanej patelni z olejem. (Gdy położymy na patelni filita powinnien od razu skwierczeć).

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne BezglutenoweKolacjaObiadRybaWigilia i Święta

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis