Pulpeciki z łososia Pulpeciki z łososia

Pulpeciki z łososia

Polecam delikatne i bardzo apetyczne pulpety z łososia.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 gram fileta z łososia
  • garść szpinaku
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • szczypta bazylii
  • wielkości kciuka imbir
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego

Sposób przygotowania

  • 1
    Fileta siekamy bardzo drobno, jeśli mamy maszynkę do mielenia to idealnie będzie jeśli go zmielimy.
  • 2
    Szpinak myjemy, siekamy i podsmażamy na patelni.
  • 3
    Do miski wrzucamy jajko, wszystkie przyprawy, szczypiorek, stary imbir, zmielonego łososia oraz szpinak. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą i formujemy płaskie pulpeciki. Podsmażamy je z obu stron na maśle klarowanym.
  • 4
    Idealnie smakują podane z ryżem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne Dla dzieciFitHashimotoŁosośObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis