Polacy kochają sosy i nic w tym dziwnego! Można podawać je praktycznie do wszystkiego i to własnie ich dodatek zmienia proste potrawy w wykwintne i apetyczne dania.
Poniżej znajdziesz proste przepisy na tradycyjne, domowe sosy do kasz i nie tylko! Przygotujesz je w kilka chwil, a ich smak pozostanie z Tobą na długo.


Sos chrzanowy na ciepło do kaszy, mięsa lub jajek

Sos chrzanowy na ciepło do kaszy, mięsa lub jajek

Kremowy i wyrazisty w smaku sos chrzanowy sprawdzi się idealnie jako dodatek do wielu potraw. Jest szybki i prosty w przygotowaniu. Jego tradycyjny smak przywołuje wspomnienia babcinej kuchni, gdzie potrawy smakowały najlepiej!

Czas przygotowania: 15 min

Przepis


Sos pieczarkowy do kaszy

Sos pieczarkowy do kaszy

Pieczarkowy sos jest TAK łatwy i prosty w przygotowaniu, że szybko stanie się Twoim ulubionym dodatkiem nie tylko do kaszy gryczanej, czy jęczmiennej. Dodać go można praktycznie do wszystkiego, np. do ryżu, mięsa, makarony czy ziemniaczków! Przetestujcie sami.

Czas przygotowania: 15 min

Przepis


Domowy sos do kaszy gryczanej (bez mąki)

Domowy sos do kaszy gryczanej (bez mąki)

Oto bardzo prosty przepis gęsty, kremowy sos z serem pleśniowym w roli głównej. Idealny dodatek do dań obiadowych z kaszą w roli głównej. Będziecie zaskoczeni tym niecodziennym połączeniem.

Czas przygotowania: 10 min

Przepis