Zupa krem z zielonych warzyw Zupa krem z zielonych warzyw

Zupa krem z zielonych warzyw

Pomysł na zieloną zupę w 25 min.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 szklanka bulionu
  • 1 cukinia
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 0,5 brokuł
  • 1 szklanka zielonego groszku (może być mrożony)
  • 1 garść natki pietruszki
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w pół księżyce. Brokuła dzielimy na różyczki. Natkę pietruszki siekamy.
  • 2
    Do garnka wlewamy bulion, zagotowujemy i dodajemy do niego warzywa. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut.
  • 3
    Następnie żupę zmiksuj na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Zupy ObiadZupa krem

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis