Zapiekane awokado z jajkiem Zapiekane awokado z jajkiem

Zapiekane awokado z jajkiem

Idealnie zdrowe śniadanie.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

12min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 awokado
  • 2 jajka przepiórcza
  • parmezan
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • 2
    Awokado przepoławiamy, obieramy i usuwamy pestkę, posypujemy solą i pieprzem.
  • 3
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wbijamy do dziurki po pestce jajko.
  • 4
    Pieczemy około 12 minut, aż biało w całości się zetnie.
  • 5
    Po wyjęciu z piekarnika, posypujemy parmezanem.
  • 6
    Żółtko powinno zostać płynne.

1 komentarz

Daria 15 lipca 2021 (21:32)

Jak dla mnie pycha

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoŚniadanieŚniadanie z awokado

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis