Zapiekane awokado z jajkiem

Idealnie zdrowe śniadanie.

Ocena:

(1)
Zapiekane awokado z jajkiem Zapiekane awokado z jajkiem
Czas przygotowania

12min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Zapiekane awokado z jajkiem

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 jajka przepiórcza
  • parmezan
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

  • 2

    Awokado przepoławiamy, obieramy i usuwamy pestkę, posypujemy solą i pieprzem.

  • 3

    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wbijamy do dziurki po pestce jajko.

  • 4

    Pieczemy około 12 minut, aż biało w całości się zetnie.

  • 5

    Po wyjęciu z piekarnika, posypujemy parmezanem.

  • 6

    Żółtko powinno zostać płynne.


1 komentarz

Daria

15 lipca 2021 (21:32)

Jak dla mnie pycha

Skomentuj


Kuchnia: Wegetariańska

Kategoria: · Śniadania

Autor: Justyna · 25 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis